Všetkých osem dymiacich ložísk na požiarovisku v Tatrách uhasili

02.08.2005 Poprad

Vysoké Tatry 2. augusta (TASR) - Všetkých osem dymiacich ložísk na požiarovisku vo Vysokých Tatrách už uhasili. Išlo o posledné dymiace miesta, ktoré zistili...
Vysoké Tatry 2. augusta (TASR) - Všetkých osem dymiacich ložísk na požiarovisku vo Vysokých Tatrách už uhasili. Išlo o posledné dymiace miesta, ktoré zistili pri rannom leteckom monitoringu 230 hektárového územia zasiahnutého lesným požiarom.

Hasičom sa podarilo dostať vodu pozemnou cestou pomocou techniky a čerpadiel do vysokohorského prostredia v severnej časti požiaroviska. Následne postupovali smerom dolu od Sliezskeho domu k Jakubkovej lúke.
Leteckí záchranári, ktorí pracovali s gemfo vakmi priamo v teréne, kam ich vysadil vrtuľník, odchádzajú dnes večer domov. \"V stredu sa sústredíme na prevenciu. V Tatrách by malo zostať desať leteckých záchranárov z Popradu a Banskej Bystrice, rovnaký počet príslušníkov z hasičských útvarov, 20 členov hasičských brigád zo Žiliny a Humenného a 40 zamestnancov Štátnych lesov TANAP-u, \" informovala TASR Eva Roháriková z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.
O ďalšom postupne rozhodnú po raňajšom monitoringu, ktorý je plánovaný na siedmu hodinu.
 

Vyberte región

mark